Saxofoon

Susan speelt vanaf haar achtste jaar saxofoon. In haar jeugdjaren aan de muziekschool Zuidhorn (GN) en in haar tienerjaren aan de Stedelijke muziekschool Groningen (talenten klas). Vanaf het begin speelt Susan al vaak mee in saxofoon-ensembles en later op haar 15-de in bigbands. Ze kreeg een klik met de sax tijdens een opendag, haar eerste opendag op de muziekschool. Zij viel voor het stoere instrument en het geluid.

Susan begon met blad muziek; speelde in die tijd veel klassieke stukken met begeleiding van een vaste pianiste. Veel optredens op serieuze podia. Maar ook waren er de minder formele optredens.

Het spelen van popmuziek beviel haar erg goed. Vanaf haar 15de besloot ze te gaan voor de richting jazz/pop. Na een jaar gestudeerd te hebben aan het Prins Claus Conservatorium Groningen, talentenklas jazz, werd zij na haar auditie toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In deze studiejaren heeft zij inmiddels met verschillende combo's samen gespeeld. 


Sinds 2014 heeft Susan gestudeerd aan het Conservatorium in Haarlem.
Haar muzikale interesses gaan vooral uit naar de genres pop en dance. Momenteel werkt ze vaak samen met producers en dj's. 


Arrangeren is ook een leuke bijkomstigheid. Zo heeft Susan (in het verleden) "For the Love" gearrangeerd voor piano, zang en sax. Terug te zien op één van haar YouTube video's. 

Vaak speelt Susan met dj's. Op bruiloften, borrels en privé feesten. Susan;"Ik word vaak gevraagd voor de genres: lounge, deephouse, house, tropical maar ook top 40, "hitjes van nu".  

Susan houdt van dansbare muziek, het liefst ziet zij mensen uit hun dak gaan en genieten als zij speelt. Ze staat open voor elke muziekgenre en ze gaat voor heel veel mooie muzikale jaren.

Susan speelt: sopraan (Yanagasawa), alt (Selmer Reference) en tenor saxofoon (Yamaha). Daarnaast heeft zij haar eigen saxofoon microfoonset zodat zij vrij is en overal kan spelen, zowel op het podium als tussen het publiek op de dansvloer.

Piano en zang

Vanaf haar kinderjaren zingt Susan al heel graag. In de talentenklas van de Stedelijke muziekschool koos zij voor piano als bij-instrument. Susan leerde piano spelen ter ondersteuning van haar saxofoonspel. Een prettige bijkomstigheid was dat zij daarbij ook mocht gaan zingen. Haar stem wist zij goed te combineren met haar saxofoonspel in de bigband. Terug te zien op één van haar YouTube video's, met de song: Summertime.

Tot haar repertoire, haar favorieten, behoren nummers van oa Alicia Keys, Emeli Sande en Adele. Ook nummers van Amy Winehouse en Joss Stone, luistert en zingt zij graag. Deze artiesten beschouwd Susan als haar voorbeeld. Zij heeft een brede muzieksmaak en dat wil ze ook laten horen aan het publiek. Susan haar muzikale voorkeur is de moderne muziek. Dance muziek, salsa en pop, met jazz combineren is haar muzikale droom. Het grote publiek bereiken; met dansende mensen die genieten van de muziek.

Na haar auditie voor het jazz-koor op het Koninklijk Conservatorium Den Haag, werd zij toegelaten tot dit illustere gezelschap. Met veel genoegen heeft zij daarin mee mogen zingen. Susan;"Zingen en saxofoonspelen, is mij op het lijf geschreven!"
Ook treed Susan regelmatig op met coverbands. Susan;"Ik vind het leuk om mijn favorieten ook in een andere zetting en vooral live te laten horen".