Music Artist » Biografie

Saxofoon

Susan speelt vanaf haar achtste jaar saxofoon. In haar jeugdjaren aan de muziekschool te Zuidhorn (GN) en in haar tienerjaren aan de Stedelijke muziekschool te Groningen (talenten klas). Vanaf het begin speelt Susan al vaak mee in saxofoon-ensembles en later op haar 15-de in bigbands. Ze kreeg een klik met de sax tijdens een opendag, haar eerste opendag op de muziekschool. Zij viel voor het stoere instrument en het geluid. De klank van de alt, van mijn alt-sax deed en doet haar muzikale hart stralen. Het mooie, warme "midden " geluid, sprak haar enorm aan. Susan begon met blad muziek; speelde in die tijd veel klassieke stukken met begeleiding van een vaste pianiste. Veel optredens op serieuze podia. Maar ook waren er de minder formele optredens. Het spelen van pop beviel haar erg goed. Vanaf haar 15de besloot ze te gaan voor voor de jazz/pop. Na een jaar gestudeerd te hebben aan het Prins Claus Conservatorium, talentenklas jazz , werd zij na haar auditie toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In deze studiejaren heeft zij inmiddels met verschillende combo's samen gespeeld. 


Sinds september 2014 studeert Susan aan het Conservatorium in Haarlem.
Haar muzikale interesses gaan vooral uit naar de pop en naar de dance muziek. In Haarlem zit zij daarvoor onwijs goed op haar plek. Momenteel is zij vaak bezig om tracks van DJ's in te spelen. Op het Conservatorium in Haarlem heb je ook een afdeling voor E-musicians (DJ/producing opleiding). Met deze studenten werkt zij vaak samen. Solo de studio in of met de blazerssectie van school. 
Het arrangeren, is een leuke bijkomstigheid. Op school worden zij hier in begeleid, onwijs tof om hier veel over te leren. Zo heb Susan (in het verleden) "For the Love" gearrangeerd voor piano, zang en sax. Terug te zien op één van haar YouTube filmpjes.

Regelmatig speelt Susan met DJ's. Op bruiloften, borrels en privé feesten. Susan;"Ik kan op bijna alle muziek genres spelen. Momenteel word ik vaak gevraagd voor Lounge, House, Deep House en Techno muziek".  

Susan houdt van dansbare muziek, het liefst ziet zij mensen uit hun dak gaan als zij speelt. Daar doet ze het voor. Ze staat open voor elke muziekrichting en ze gaat voor heel veel mooie muzikale jaren.

Susan speelt: sopraan (Yanagasawa), alt (Selmer Reference) en tenor saxofoon (Yamaha). Daarnaast heeft zij haar eigen saxofoon microfoon zodat zij vrij is en overal kan spelen, zowel op het podium als tussen het publiek op de dansvloer.

Piano en zang

Vanaf haar kinderjaren zingt Susan al heel graag. In de talentenklas van de Stedelijke muziekschool koos zij voor piano als bij-instrument. Susan leerde piano spelen ter ondersteuning van haar saxofoonspel. Een prettige bijkomstigheid was dat zij daarbij ook mocht gaan zingen. De zang wist zij goed te combineren met mijn saxofoonspel in de bigband. Terug te zien op één van haar YouTube filmpjes, met de song: Summertime.

Tot haar repertoire, haar favorieten, behoren nummers van oa Alicia Keys, Emeli Sande, John Legend, Adele. Ook nummers van Amy Winehouse, Joss Stone, Jose James, Selah Sue, luistert en zingt zij graag. Deze artiesten beschouwd Susan als haar voorbeeld. Zij heeft een brede muziek smaak en dat wil ze ook laten horen aan het publiek. Jazz is tot nu toe haar achtergrond. Susan haar muzikale voorkeur is de moderne muziek. Dance muziek, Salsa en Pop, met Jazz combineren is haar muzikale droom. Het grote publiek bereiken; met dansende mensen en genieten van de muziek.

Na haar auditie voor het jazz-koor op het Koninklijk Conservatorium, werd zij toegelaten tot dit illustere gezelschap. Met veel genoegen heeft zij daarin mee mogen zingen. Susan;"Zingen en saxofoonspelen, is mij op het lijf geschreven!"
Ook treed Susan regelmatig op met coverbands. Susan;"Ik vind het leuk om mijn favorieten ook in een andere zetting en vooral live te laten horen".

Op het Conservatorium in Haarlem is zij bezig met songwriting. Susan leert steeds meer over het schrijven van muziek en bouwt zo een eigen repertoire op. Uiteindelijk wil zij alleen maar eigen werk spelen/uitbrengen.